Diverse alles in één aanbieders in Nederland bieden nu ook een dergelijk pakket aan met ultrasnel en stabiel internet, ofwel een alles in één pakket met een glasvezelverbinding. Nederlanders zijn op dit moment nog terughoudend wat betreft glasvezel, want wat is het en wat zijn de voordelen?

Wat is glasvezel?
Als eerst moeten wij jullie melden dat glasvezel de toekomst is. In Nederland zijn meerdere partijen door heel Nederland bezig om glasvezel aan te leggen om zo op korte termijn iedereen te kunnen voorzien in deze ultrasnelle verbinding. Veel Nederlanders vragen zich af wat glasvezel nu precies is. Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas waardoor signalen ultrasnel en betrouwbaar over een grote afstand verstuurd kunnen worden. In Nederland ligt al het telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel in de grond, maar in de toekomst kan heel Nederland ook beschikken over een glasvezelverbinding. Over glasvezel kun je net als bij een ADSL-verbinding en kabelverbinding internet, televisie en telefonie afnemen. Glasvezel kan een veel hogere internetsnelheid aan, tot wel 1 Gbps, al is de maximale snelheid in Nederland nog niet achterhaald.

Glasvezel is bijzonder want jet kunt met dezelfde snelheid bestanden op internet uploaden als downloaden. Een glasvezelverbinding is een symmetrische verbinding. Er zijn in Nederland verschillende providers die glasvezel aanbieden in een alles in één pakket. Medio 2014 waren ruim 2,1 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk, en één derde heeft ook daadwerkelijk een abonnement afgesloten op het supersnelle en stabiele glasvezel. Het totale netwerk van Ziggo bestaat uit 98 procent uit glasvezel, maar ook andere alles in één aanbieders bieden sinds kort een glasvezelverbinding aan via het bedrijf Reggefiber. Het bedrijf heeft een open netwerk waar op dit moment 24 providers hun diensten over kunnen leveren. De providers die onder andere beschikbaar zijn via Reggefiber zijn KPN, Tele2, XS4ALL, Scarlet, Vodafone en Telfort. Ligt er bij u al glasvezel? Stap dan nu over op een alles in één met glasvezelverbinding!

Glasvezel is veel meer dan internet, televisie en telefonie
Veel mensen denken dat glasvezel alleen bedoeld is voor internet, televisie en telefonie, maar dat is niet juist. In de toekomst wordt ook de thermostaat, koelkast, verlichting enz. via glasvezel aangeboden en niet te vergeten wordt cloud computing ook steeds belangrijker en dan wilt u natuurlijk wel een stabiele, betrouwbare en snelle upload en download time hebben. Met een glasvezelverbinding is dit allemaal mogelijk. In de meeste gevallen is een alles in één pakket met een glasvezel verbinding ook vele malen voordeliger dan de andere verbindingen die op dit moment mogelijk zijn in Nederland.

Vergelijk wel alle aanbieders in uw postcodegebied met glasvezel want de prijzen voor een dergelijk alles in één abonnement verschillen behoorlijk. Stap nu over op glasvezel en u weet zeker dat u klaar bent voor wat er in de toekomst allemaal komen gaat in Nederland!