Deze twee abonnementsvormen zijn in principe hetzelfde maar schelen flink in de maandelijkse kosten. De goedkoopste simkaart kiezen is dan ook zo makkelijk nog niet. In dit artikel gaan we dan ook verder in op de voordelen van de twee verschillende soorten.

Waarom is een telefoonabonnement in combinatie met smartphone zo populair?

Deze abonnementsvorm is in Nederland de meest voorkomende. Deze populariteit heeft verschillende oorzaken. Een abonnement neemt ten eerste erg veel gemak met zich mee, je kan bijvoorbeeld altijd bellen en gebeld worden. Ook is het niet nodig om op te letten of je nog wel voldoende beltegoed op je simkaart hebt staan voordat je gaat bellen, want je maakt gebruik van een abonnement en deze wordt achteraf automatisch afgeschreven. Zo heb je hier geen omkijken meer naar. Toch is het gemak niet het grootste koopargument voor dit abonnement. De mobiele telefoonabonnementen worden namelijk verkocht in combinatie met nieuwe smartphones. Deze mobieltjes zijn zo gewild dat men bereidt is om best wel wat meer te betalen per maand, zolang ze maar gebruik kunnen maken van een mooie / nieuwe telefoon!

De populariteit van een sim only abonnement

Het aantal sim only abonnementen in Nederland stijgt enorm. Vooral onder mensen die goed op de centjes letten is de sim only erg populair. Door sim only abonnementen te vergelijken kunnen deze namelijk een stuk goedkoper zijn dan de telefoonabonnementen die verkocht worden in combinatie met een mobiele telefoon. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel van een sim only ten opzichte van de overige telefoonabonnementen. Het nadeel van een sim only abonnement is wel dat je tevreden moet zijn met je huidige telefoon. Als je een nieuwe mobiele telefoon en een sim only aanschaft is dit op de langere termijn wel goedkoper, maar dan heb je alleen hoge kosten bij aanschaf van een nieuw mobieltje. De kosten van de nieuwste iPhone of de nieuwste Samsung kunnen namelijk aardig hoog zijn.