Een telefoon is niet meer weg te denken en is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijkse leven. De telefoon wordt het meest gebruikt om contact te houden met familie en vrienden. Maar een telefoon wordt ook gebruikt om het nieuws te lezen, spelletjes te spelen of gewoon te internetten. Ook zakelijk wordt de telefoon veel gebruikt.

Vroeger kon je niet uit veel GSM-abonnementen kiezen. Je had een keuze uit een aantal abonnementen en de tarieven waren vrij hetzelfde. Door de jaren heen zijn er veel mobiele telefoonabonnementen bijgekomen. De prijzen zijn op dit moment uiteenlopend en dit kan tot tientallen euro’s per maand oplopen. Reden genoeg om eens diverse GSM-abonnementen te vergelijken. Het kan je echt wat opleveren!

Naast dat je op het maandelijkse tarief kunt besparen, zijn er nog een aantal dingen waar je per maand geld op kunt besparen. Wij hebben hier nog 4 tips op een rijtje gezet, waardoor je extra geld kunt besparen op je telefoonkosten.

Zet ongebruikte diensten uit

Veel providers rekenen extra kosten voor diensten, zoals voicemail. Als je deze weinig tot niet gebruikt, kun je deze diensten beter uitzetten. Het kan namelijk behoorlijk oplopen.

Vermijd dure gesprekken

Wees bewust van welke gesprekken er binnen je abonnement vallen en welke niet. Naar het buitenland bellen, 0900-nummers en het meedoen van belspelletjes vallen vaak niet binnen je telefoonabonnement.

Naar het buitenland op vakantie?

Ga je binnenkort naar het buitenland op vakantie en ben je van plan om daar te gaan bellen? Om geld te besparen, kun je het beste een goedkope simkaart kopen in het land. Hierdoor kun je tegen goedkoper tarief bellen en sms’en.

Bel met een vast toestel

Steeds minder mensen hebben een vast toestel. Toch is dit de goedkoopste manier om te bellen. Bellen via een mobiele telefoon is vaak veel duurder. Ook komt het vaak voor dat je in de daluren en in het weekend gratis kunt bellen.