Het klinkt allemaal zo mooi, goedkoop mobiel bellen, sms’en en ook nog eens mobiel internetten. Het komt steeds vaker voor dat het allemaal niet zo goedkoop is als beweert wordt in de talloze reclames over sim only abonnementen. Steeds meer consumenten schrikken van de maandelijkse kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon. Vooral de consumenten die ingegaan zijn op zo’n goedkope aanbieding voor een sim only abonnement komen vaak van een koude kermis thuis.

De reclames in de bladen en op de televisie beloven de consumenten heel veel voor heel weinig. Het blijkt dat er juist heel weinig word gekregen en juist heel veel betaald moet worden voor het sim only abonnement. Als dit het geval is zal je vast en zeker denken heb ik wel weer, ben weer bij de benen genomen, maar achteraf gezien heeft de sim only provider niets verkeerds gedaan. Als consument zijnde heb je helemaal zelf een “goedkoop mobiel telefoon abonnement” afgesloten in de vorm van een sim only. De aanbieding in de advertentie gaf een voorbeeld en dat wil niet zeggen dat de aanbieding op iedereen van toepassing is.

Een sim only abonnement is vele malen voordeliger dan een normaal mobiel telefoon abonnement, als je maar het juiste sim only abonnement afsluit. Een sim only abonnement is pas voordeliger als je het abonnement afsluit dat bij het eigen bel, sms en internetgedrag past. Wil je er ook zeker van zijn dat je wel een goedkoop sim only abonnement afsluit? Lees hier waar je op moet letten om een goedkope sim only af te sluiten.

Kies zelf je bundels
Het belangrijkste bij het afsluiten van een goedkoop sim only abonnement inclusief internet is dat je zelf je bundels selecteert. De aanbieding die je waarschijnlijk gezien hebt in een advertentie is niet van toepassing op jou persoonlijke wensen, ook al is de aanbieding nog zo mooi je zal veel duurder uit zijn dan wanneer je zelf je bundels kiest.

Om de juiste bundels te selecteren die bij jouw persoonlijk passen moet je nagaan hoeveel je maandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en mb’s. Er zijn online tools te vinden waarmee je dit kunt berekenen. Op deze manier krijg je een redelijk betrouwbaar inzicht hoeveel je maandelijks verbruikt. Een simpelere manier om de juiste bundels te selecteren is door dit na te gaan op je eigen factuur van je huidige telefoon abonnement. Controleer de facturen op het verbruik van belminuten, sms’jes en mb’s en kijk hoeveel je gemiddeld maandelijks verbruikt. Selecteer deze gemiddelden bij de sim only provider en sluit het goedkoopste sim only abonnement af dat precies op maat is.

Tip: Selecteer altijd één bundel hoger af, zodat je altijd binnen je bundel blijft en extreem hoge telefoonrekeningen voorkomt.

Sim only afsluiten bij de goedkoopste provider
Nu je weet hoe je het goedkoopste sim only abonnement kunt afsluiten, kun je ook makkelijk de verschillende providers van sim only abonnementen vergelijken. De aanbieding die je gezien hebt in een advertentie was van één bepaalde provider, maar in Nederland zijn er ontzettend veel providers en dat maakt het mogelijk om nog meer euro’s te besparen op je telefoonrekening.

Je kunt alle aanbieders op zoeken en per aanbieder controleren welke prijs ze hanteren voor je sim only abonnement. Je kan ook een sim only vergelijkingswebsite raadplegen, waar je gratis gebruik kunt maken van een prijsvergelijker. De meeste sim only vergelijkingswebsites zijn onafhankelijk waardoor je altijd het goedkoopste sim only abonnement in mum van tijd kunt vinden en afsluiten.

Heb je de goedkoopst aanbieder gevonden dan rest alleen nog de stap om daadwerkelijk het sim only abonnement af te sluiten. Dit lijkt een tijdrovende zaak maar dat is het totaal niet. Het enige wat je hoeft te doen is het verstrekken van de gevraagde gegevens en de rest word allemaal geregeld door de provider waar je een goedkoop sim only abonnement gaat afsluiten.