Een refurbished iPhone is een smartphone die al een keer eerder gebruikt is. Een refurbished toestel is eigenlijk een tweedehands toestel. Toch is er wel een verschil met een tweedehands toestel van een particulier. Met een tweedehands toestel is verder niets gebeurd, maar aan een refurbished toestel zijn er wel dingen aan veranderd. De smartphone is namelijk nagekeken op gebreken.

Een refurbished iPhone is krasvrij, doordat de oude behuizing vervangen is door een nieuwe. Er zit dus ook een nieuw display op! Ook wordt er gekeken of de hardware nog goed werkt en wordt de iPhone technisch gereviseerd. Omdat de knopjes vaak ook verslijten, worden deze ook vervangen als het nodig is. De microfoon, speakers en knopjes zijn vervangen door nieuwe. De smartphone heeft ook een nieuwe batterij. Het toestel wordt van binnen ook nog schoongemaakt. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat je iPhone 100% goed werkt en is de kans klein dat er iets mee aan de hand is.

Zelfs Apple maakt gebruik van refurbished iPhones. Als je namelijk een iPhone in de Apple Store omruilt of hem terug brengt voor garantie, krijg je een refurbished telefoon. Het is daarom veilig om een refurbished telefoon te kopen. Daar komt ook nog eens bij kijken dat je gewoon net als op een nieuwe iPhone garantie hebt. Op een refurbished iPhone zit namelijk een jaar garantie en dit kun je in sommige gevallen zelfs verlengen. Net als een nieuwe iPhone wordt de refurbished iPhone geseald verpakt. Zowel de iPhone als het doosje worden geseald. Verder zitten er bij een refurbished smartphone dezelfde accessoires als bij een nieuwe telefoon. Je krijgt een USB-lader, een USB-kabel, een headset en een sim-tray opener tool.

Een refurbished iPhone is een stuk goedkoper dan een nieuwe iPhone, maar is net zo’n goede deal. Je telefoon is niet te onderscheiden van een nieuwe!