De Nederlandse markt heeft veel verschillende providers en dit maakt het voor de consument niet altijd even makkelijk. Doordat iedere provider weer aparte mobiele telefoonabonnementen en verschillende sim only abonnementen heeft is het lastig om het beste telefoonabonnement te vinden. Hoe kunt u dan toch kiezen voor het juiste abonnement? Vergelijk de verschillende telefoon en sim only abonnementen.

Vergelijken van sim only abonnementen, waar op te letten?

Voordat u de verschillende mobiele sim only abonnementen gaat vergelijken is het goed om eerst uw mobiele telefoongedrag in kaart te brengen. Dit is namelijk hetgeen waarop u uw nieuwe telefoonabonnement gaat kiezen. Het mobiele telefoongedrag kunt u vrij eenvoudig achterhalen als u dit zelf niet echt voor ogen heeft. Mocht u al een mobiel telefoonabonnement hebben dan kunt u de facturen van de afgelopen maanden naast elkaar leggen. Hierop kunt u zien hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s zijn gebruikt en kunt u kijken welk abonnement het best bij u past. Als het mobiele telefoongedrag volledig in kaart is gebracht heeft u dus precies het aantal belminuten etc. per maand gebruikt worden. Gelukkig is dit de stap die het meeste tijd in beslag neemt. Het is namelijk zo dat er websites zijn die geheel onafhankelijk sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Op Sim Only Expert kunt u uw belgedrag invullen waarna deze vergelijkingssite voor u uitzoekt welk abonnement het goedkoopst is voor u.

Ik bel vrijwel niet maar wil wel bereikbaar zijn! Wanneer is een prepaid kaart interessant?

Mocht u niet veel zelf bellen of sms’en dan is een prepaid simkaart interessanter dan een abonnement, omdat u op deze manier geen maandelijkse kosten heeft. We kunnen hiervoor de stelregel nemen dat als u gemiddeld minder dan €5,- per maand gebruikt maakt van uw mobiele telefoon dan is het interessant om te kiezen voor een prepaid simkaart. Mobiele prepaid simkaarten vergelijken kan op deze website.