Uit onderzoek van de website Appleimackopen.nl blijkt dat maar liefst 67% van alle gezinnen over een iPad beschikt. Steeds vaker wordt er een iPad gekocht in plaats van een desktop computer of vergelijkbare producten. Waarom dit gebeurt zullen wij in dit artikel beschrijven.

Gemak dient de mens
Het spreekwoordelijk gezegde “gemak dient de mens” komt ook hier weer naar voren. Zo geven vrijwel alle respondenten aan de keuze voor een iPad gemaakt te hebben op basis van gemak. Een veel voorkomend voorbeeld dat benoemt is door iPad gebruikers:

“Het is een stuk prettiger en gebruiksvriendelijker om ’s avonds na mijn werk op de bank te zitten met een iPad op schoot t.o.v. een laptop. In ons kantoor gaan zitten om de vaste computer op te zoeken doen we helemaal niet meer, ik vind het ook een stuk ongezelliger, we zitten nu gewoon gezamenlijk op de bank terwijl ik over het web surf”

Druk leven en veel onderweg
Naast gemak is het ook een stuk efficiënter om een iPad te hebben. Tegenwoordig heeft iedereen een enorm druk leven en vooral mensen uit de zakelijke wereld zijn enorm veel onderweg. Voor hun is het dus een stuk efficiënter als zij tijdens het reizen door zouden kunnen werken, met een vaste computer zou dit namelijk niet mogelijk zijn. Natuurlijk met een laptop wel, echter heb je dan vaak een probleem dat je onderweg niet de mogelijkheid hebt om te internetten. Met een iPad kun je een sim only abonnement of een prepaid simkaart met mobiel internet aanschaffen welke je vervolgens in je iPad kunt doen waardoor je altijd en overal over internet kunt beschikken. Op deze manier kun je dus ook online door gaan met je werk en veel tijd besparen, dit is ook een veelvoorkomend antwoord door de respondenten.

Kortom: De consument kiest vandaag de dag nog steeds voor gemak en probeert zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.